Informacije iz oblasti sporta

Ministrica Vojinović ugostila uspješene mlade karatiste

 

07.12.2018 15:26
Slika
 

Ministrica za kulturu, sport i mlade Slavena Vojinović ugostila je danas mlade uspješne karatiste sa područja Tuzlanskog kantona koji su, u sastavu karate reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku, ostvarili zapažene rezultate.

Članovi Karate reprezentacija BiH osvojili su ukupno 23 medalje i to 4 zlatne, 10 srebrenih i 9 bronzanih od čega su se karatisti sa Tuzlanskog kantona okitili sa dvije pojedinačne i pet ekipnih medalja. U generalnom plasmanu u konkurenciji 12 država naša reprezentacija osvojila je 5. mjesto.

Na današnjem sastanku generalni sekretar Karate saveza BiH Fikret Selman, član UO saveza Anto Krešić te selektori muške i ženske juniorske reprezentacije BiH Željko Zombra i Una Selman su istakli zadovoljstvo nastupom naših karatista, posebno takmičara sa područja Tuzlanskog kantona. Na današnjem sastanku posebno su istaknuti uspjesi Hamze Čajića koji je osvojio srebro u kategoriji mlađih seniora do 84 kg i ekipnu bronzu, Emine Abdulić koja se okitila bronzanom medaljom u konkurenciji juniorki do 47 kg, te Stefani Krešić koja je kao kapiten ženske juniorske selekcije osvojila ekipnu zlatnu medalju.

Među osvajačima medalja sa našeg kantona su još Haris Muratbašić kojem je pripalo srebro kao članu juniorske ekipe, Sandro Krešić koji je osvojio bronzano odličje sa kadetskom ekipom te Azra Bašić, Dina Mahmud i Belma Omerović koje su nastupile za ekipu mlađih seniorki kojoj je pripalo bronzano odličje.

Ministrica Vojinović je mladim karatistima čestitala na ostvarenom uspjehu, te je tom prilikom istakla kako, bez obzira na teška vremena u kojima živimo, ulaganje u sport jeste ulaganje u budućnost pojedinaca i društva u cjelini.

Dalje je navela kako će Vlada kantona i resorno ministarstvo nastaviti pružati podršku u cilju ostvarenju još boljih rezultata u budućnosti ali i podsticati da se naporan rad i trud svih sportista u svim segmentima sporta prepozna i adekvatno vrednuje.

Također, Ministrica Vojinović je izrazila zahvalnost selektorima reprezentacije i Karate savezu TK koji svojim radom i zalaganjem, od mladih ljudi stvaraju uspješne sportiste, a posebno svojim pedagoškim pristupom doprinose razvoju njihovih ličnosti i aktivnog životnog stila koji predstavlja najbolju pripremu za zrelo doba.

0 0