Informacije iz oblasti sporta

Nova priznanja za sportiste iz Tuzlanskog kantona

 

10.12.2018 12:57
Slika
 

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine 06.12.2018 godine održana je 8. po redu manifestacija ''Izbor sportiste godine'' u Olimpijskom Muzeju BiH u Sarajevu.

U 2018. godini sportisti iz cijele Bosne i Hercegovine su osvajali medalje na svjetskim, evropskim i balkanskim prvenstvima, tako da je žiri Olimpisjkog komiteta imao težak zadatak izabrati najbolje.

U izuzetno jakoj konkurenciji posebno su se istakli rezultati takmičara sa područja Tuzlanskog kantona gdje su naročito zapaženi i nagrađeni rezultati mlade karatiskinje Emine Abdulić koja je proglašena najboljom mladom sportiskinjom u kategoriji juniorki zatim Nefise Berberović koja je dobila posebnu nagradu za istaknuti sportski rezultat u tenisu –srebro, te Ženskog košarkaškog kluba „RMU Banovići“ koji je proglašen za najuspješniji sportski klub u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine dodijelio je i specijlne nagrade našim košarkašima Mirzi Teletoviću za promociju sporta i Jusufu Nurkiću – ambasador sporta.

Inače na ovoj svečanoj manifestaciji za sportistu 2018. godine proglašena je judašica – Larisa Cerić.

Priznanja Olimpijskog komiteta sportistima sa područja Tuzlanskog kanotna su samo još jedan dokaz da se na području Tuzlanskog kantona i u 2018. godini odvijala organizovana sportska aktivnost, kroz klubove kao osnovne ćelije sporta te da su, zahvaljujući stručnim osobama, osposobljenim za rad u sportu, sportskim radnicima, entuzijastima, postignuti vrhunski sportski uspjesi.


0 0