Informacije iz oblasti kulture

Predstava “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” u produkciji Narodnog pozorišta Tuzle apsolutni pobjednik 35. Susreta pozorišta/kazališta BiH u Brčkom

 

30.11.2018 13:54
Slika
 
Predstava “Posljednja ljubav Hasana Kaimije”, autora Derviša Sušića, u režiji Gorana Damjanca i izvedbi Narodnog pozorišta Tuzle apsolutni je pobjednik 35. Susreta pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine. Navedena manifestacija se održala u Brčkom, u periodu od 15. do 23. novembra 2018. godine, a u takmičarskom dijelu igralo je osam predstava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, i Hrvatske. Prvi put na susretima pozorišta/kazališta Bosne i Hercegovine u Brčkom jedna predstava iz Bosne i Hercegovine je dobila Gran Prix za najbolju predstavu u cjelini. Stručni žiri su činili glumci Senad Bašić, Ivo Gregurević i Danica Maksimović.

Narodno pozorište u Tuzli također je osvojilo nagradu publike dok je reditelj predstave “Posljednja ljubav Hasana Kaimije”, Goran Damjanac dobio je nagradu za najbolju režiju. Nagradu za najboljeg glumca dobio je Dražen Pavlović, nagradu za najbolju scenografiju dobio je Hari Ejubović a nagradu za najbolju muziku dobio je Denis Hadžić.
0 0