Informacije iz oblasti sporta

Prijem za kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba RMU „Banovići“

 

28.05.2019 15:37
Slika
 

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona danas je upriličila prijem za kadetsku ekipu i rukovodstvo Ženskog košarkaškog kluba RMU „Banovići“.

Kadetska ekipa Ženskog košarkaškog kluba RMU „Banovići“ je u ovoj godini po prvi put nastupila na jednom međunarodnom takmičenju i u okviru WABA lige pobijedile predstavnike Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije i time izborile plasman u samu završnicu, među osam najboljih.

Pored uspjeha u WABA ligi  kadetkinje košarkaškog kuba RMU „Banovići“ su na finalnom turniru “Lige mladih” održanog u Sarajevu u organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom USAID-a, osvojile titulu prvakinja u kategoriji U17 godina. Posebno impresionira podatak da su do naslova prvaka došli ostvarivši uvjerljive pobjede protiv Leotara i Konjica i time potvrdile dominantan status u ženskoj košarci u Bosni i Hercegovini u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Ostvereni sportski uspjesi ne bi bili mogući i bez velikog truda i podrške Jasne Sliško - trenera kadetske ekipe ovog kluba.

Uspjeh  mladih košarkašica upotpunjuje i uspjeh seniorki Ženskog košarkaškog kluba RMU „Banovići“ koje su ove godine osvojile KUP BiH i državno prvenstvo u ženskoj košarci, čime je ovaj klub još jednom dokazao da kroz ozbiljan pristup u radu u svim uzrasnim kategorijama, uspjeh ne može izostati.

Ministrica Vojinović je ovom prilikom čestitala mladim košarkašicama i rukovodstviu kluba koji su postignutim rezultatima i zalaganjem na najbolji način predstavili Tuzlanski kanton i granu sporta iz koje dolaze, te im poželjela puno sreće i sportskih uspjeha u daljem radu.

0 0