Informacije iz oblasti sporta

Hajrudin Trle selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u biciklizmu

 

24.02.2021 15:45
Slika
 

Imenovanje Hajrudina Trlea za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio je povod da ministar Muratović organizuje prijem za ovog neumornog zaljubljenika u biciklizam. U izuzetno ugodnom ambijentu razgovaralo se o različitim temama kako sportskim, tako i životnim.

Hajrudin Trle, kako je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona više puta isticalo, u svojoj višedecenijskoj karijeri je bio aktivan sportista, sportski trener, a i ranije je imao ulogu trenera reprezentacije. Ponovnim imenovanjem na selektorsko mjesto, a koje je uslijedilo uporedo sa priznanjem Olimpijskog komiteta BiH ''Specijalno priznanje za 50 godina aktivnog i uspješnog doprinosa biciklističkom sportu'' ovaj neumorni entuzijasta nastoji da pruži maksimalan doprinos biciklizmu u Bosni i Hercegovini.

Hajrudin je kroz razgovor istakao značaj podrške svih nivoa vlasti u razvoj oblasti sporta, posebno stavljajući akcenat na najviši nivo i reprezentativne selekcije. Takođe, pomenuo je da su neophodna kapitalna ulaganja i ulaganja u nabavku sportske opreme, posebno za one sportove čija oprema iziskuje velika finansijska sredstva, što je svakako slučaj sa biciklizmom.

Ministar je istakao da je velika čast imati selektora reprezentacije koji dolazi sa područja Tuzlanskog kantona, posebno što se radi o čovjeku koji je veliki dio vremena posvetio razvoju i opstanku biciklizma u Bosni i Hercegovini. Ministar je rekao da će Hajrudin Trle uvijek imati podršku od strane Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

0 0