Informacije iz oblasti sporta

Ibrahim Kalesić, najstariji aktivni padobranac u Evropi, u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade

 

09.06.2021 15:33
Slika
 
Ibrahim Kalesić iz Tuzle, sa svojih 87 godina života, najstariji je aktivni padobranac u Evropi. Tim povodom Zlatan Muratović, ministar kulture, sporta i mladih u radnu posjetu primio je ovog velikog entuzijastu i ljubitelja adrenalinskih izazova koji je ispred Udruženja padobranaca Aerokluba Tuzla posjetio ministarstvo.

Ministar je u svom govoru iznio veoma pozitivne emocije i rekao da je Ibrahim svojim neumornim zalaganjem primjer svim drugim ljudima i dokaz da kada se nešto istinski voli i želi da prepreke ne postoje.

Ibrahim je uz riječi zahvalnosti rekao da mu je padobranstvo hobi još od mladosti koje je vremenom postalo strast koja ga održava vitalnim i spremnim čak i za nove adrenalinske izazove.

Ibrahim se priprema za ulazak na listu Ginisove knjige rekorda, a pored toga velika želja, u što ulaže ogroman trud, je ulaganje u mlade padobrance.

“Meni je velika želja, životna želja, zato se i trudim, da osposobim bar 10 mladih padobranaca i da im predam ovo što sam ja uradio”, rekao je Ibrahim.

Ministar Muratović je obećao podršku projektu obuke mladih padobranaca kako bi se nastavio kontinuitet u radu ovog udruženja.

MINISTARSTVO ZA KULTURU, SPORT I MLADE
0 0