Informacije iz oblasti kulture

Ministar Muratović upriličio prijem mladih umjetnika

 

06.01.2022 13:10
Slika
 
U prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličen je prijem za Amilu Beširović, predsjednicu Udruženja „Mladi Tuzle“ i Adnana Mujkića, predsjednika Pozorišta mladih Tuzle, inače suosnivače Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla.

Sastanku su prisustvovali ministar Zlatan Muratović, te pomoćnici ministra Lejla Elezović i Amela Mehmedović.
Povod za sastanak bio je dobijanje stručnog zvanja „Dramski pedagog – mentor“ koje je Amili i Adnanu u decembru 2021. godine dodijeljeno od strane Hrvatskog centra za dramski odgoj Zagreb.

Ministar je sa svojim saradnicama čestitao dobitnicima ovog značajnog priznanja istaknuvši važnost primjene modela dramskog odgoja kao metoda za promjene društvene svijesti kojeg Mladi Tuzle na području Tuzlanskog kantona implementiraju već 18 godina. Bila je ovo prilika za prezentaciju rezultata rada tokom 2021. godine, te najavu obilježavanja 18 – te godišnjice postojanja i rada Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle planirane za mart 2022. godine.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona će i u 2022. godini nastaviti pružati podršku razvoju omladinskih kulturnih projekata Mladih Tuzle.
0 0