Informacije iz oblasti sporta

Podrška daljem razvoju SKPC Mejdana

 

27.04.2022 09:51
Slika
 
Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, Ivana održala je sastanak sa predstavnicima Sportsko-kulturno-privrednog centra “Mejdan” Tuzla. Sastanku su pristvovali Edin Buševac i Jasenko Elezović. Na sastanku se razgovaralo o načinu na koji bi se mogla izvršiti izgradnja i obnova infrastrukture te realizacija drugih za sport važnih projekata. Predstavnici su naveli da je saradnja Ministarstva i SKPC „Mejdan“ Tuzla od velike važnosti za unapređenje u oblasti sporta.

Mejdan je otvoren 1984. godine i od tada do danas jedan je od zaštitnih znakova grada Tuzle. Centar je dobio naziv Mejdan po istoimenom naselju u kojem je smješten. Mejdan je trenutno dom OKK Sloboda, RK Sloboda, ŽKK Jedinstvo, ali se koristi i za odigravanje međunarodnih utakmica i mečeva u različitim sportovima, kao i za organizaciju različitih sportskih takmičenja. Centar se koristi i kao koncertna dvorana, te za organizaciju privrednih sajmova i konferencijskih skupova.

Na današnjem je sastanku dogovorena uzajamna podrška i saradnja. Ministrica Mijatović obećala je podršku Ministarstva u okviru svojih nadležnosti te je najavila skoru posjetu SKPC „Mejdan“.
0 0