Novosti

Čestitka ministra Mićanovića u povodu Svjetskog dana slobode medija

 

03.05.2020 09:56
Slika
 

Danas se obilježava Svjetski dan slobode medija, jedinstvena prilika da se svi još jednom podsjetimo kako je sloboda medija temeljna vrijednost demokratskog društva.

Tehnološki napredak je profesionalcima u oblasti medija donio nove izazove u borbi protiv lažnih vijesti i dezinformacija, te stavio u fokus poštovanje etičkih standarda profesije. Nedavna iskustva sa pandemijom COVID -19 virusa još jednom su stavila u prvi plan važnost pravovremenog i nepristrasnog izvještavanja. Medijski radnici su dali nemjerljiv doprinos u tačnom i provjerenom informisanju građanstva, a sve sa ciljem kako bi se spasili ljudski životi, čime su dodatno afirmisali važnost medija i medijskih sloboda.


Potrebno je naglasiti da su negativne ekonomske posljedice pandemije značajno uticale na medijske kuće i novinare, te se oni u vremenu njihovog izuzetno značajnog doprinosa ipak susreću sa velikim neizvjesnostima. Koristim priliku da u ovim vremenima punim izazova čestitam novinarima i ostalim zaposlenicima u oblasti medija Svjetski dan slobode medija.

Srđan Mićanović, ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

0 0