Novosti

Ministar Mićanović sa svojim saradnicima u protekloj sedmici boravio u radnoj posjeti Federalnom ministarstvu za kulturu i sport.

 

24.02.2020 10:43
Slika
 

U posljednjih nekoliko mjeseci Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona uspostavilo je značajniju saradnju sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta, a koja se prvenstveno ogleda u uspostavljenoj komunikaciji koja je osnova za zajedničko djelovanje u rješavanju nagomilanih problema u oblastima za koje su ministarstva odgovorna i nadležna. Upravo je to bio razlog za radnu posjetu Federalnom ministarstvu za kulturu i sport, na kojoj su otvorena mnoga pitanja iz oblasti kulture, sporta i mladih.

Ministrica Dujmović je u veoma prijatnoj atmosferi, u društvu svojih saradnika, bila domaćin ministru Mićanoviću i njegovim saradnicama. Na sastanku se govorilo o trenutnom stanju u oblastima djelovanja oba ministarstva, problemima koji su prisutni i mogućnostima njihovog rješavanja. Istaknuto je i da se sredstva koja se doznačavaju Tuzlanskom kantonu sa federalnog nivoa za sport i kulturu iz godine u godinu povećavaju, što je ministar Mićanović pohvalio i iskazao zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom.

Prisutni su se složili da je veoma značajan faktor koji može unaprijediti stanje u ovim oblastima jačanje institucionalnih kapaciteta. Takođe, ministri su bili složni i istakli su da se uz povećan stepen međusobne komunikacije i saradnje radi na jačanju informisanosti i kapaciteta kako ustanova iz oblasti kulture, tako i sportskih organizacija.

0 0