Informacije iz oblasti sporta

Članice reprezentacije Bosne i Hercegovine u ritmičkoj gimnastici u posjeti Ministarstvu

 

12.05.2023 08:53
Slika
 
Ministar Gazdić je povodom odlaska reprezentativki sa područja Tuzlanskog kantona na Evropsko prvenstvo za seniore (Baku, Azerbejdžan), te na Svjetsko prvenstvo za juniore (Cluj-Napoca u Rumuniji) u ritmičkoj gimnastici upriličio prijem za članice Kluba ritmičko-sportske gimnastike "Sloboda" Tuzla Amilu Bećirović (senior) i Esmu Husaković (junior), te njihovu trenericu Svitlanu Tinjić.

Takmičenja se održavaju u maju i julu ove godine, a Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je kao i prethodnih godina nastavilo praksu kontinuirane finansijske podrške reprezentativcima i reprezentativkama sa područja Tuzlanskog kantona, pa će tako obezbijediti značajna sredstva za odlazak takmičarki i trenerice sa područja Tuzlanskog kantona na pomenuta takmičenja.

Ministar Gazdić je uputio čestitke gimnastičarkama na plasmanu i poželio da dostojno predstave Bosnu i Hercegovinu i naš kanton. Poručio je da se trud i rad uvijek isplate i nikada ne prolaze nezapaženo, te da oni koji vrijedno rade i treniraju i time daju dobar primjer društvu i zajednici uvijek mogu računati na podršku resornog ministarstva.
0 0