Novosti

Delegacija resornog ministarstva posjetila Stadion „Tušanj“

 

26.06.2024 14:37
Slika
 

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić i  šef Odsjeka za sport Ermin Jusufović boravili su u radnoj posjeti JU "Gradski stadion Tušanj" Tuzla.

Ovom su prilikom razgovarali sa direktorom Bakirom Buljugijom i pomoćnikom Miodragom Tanasilovićem o trenutnim aktivnostima vezanim za unaprjeđenje infrastrukture objekta te planovima u budućnosti.

Ministar Gazdić upoznao je predstavnike Stadiona „Tušanj“ sa javnim pozivima i programima Ministarstva u 2024. godini koji omogućavaju apliciranje JU "Gradski stadion Tušanj" Tuzla.

„Nadam se da ćemo svi zajedno omogućiti Stadionu „Tušanj“ da maksimalno iskoristi svoj potencijal i kapacitete te da će sportisti i sportski rekreativci svih životnih dobi iskoristiti kapacitete i mogućnosti ovog jednog od najreprezentativnijih sportskih objekata na području Tuzlanskog kantona“, rekao ministar Gazdić.

Obilaskom radilišta na stadionu, delegacija resornog ministarstva sagledala je potrebe gradskog terena predviđenog za održavanje sportskih događaja a ministar Gazdić je pozvao predstavnike JU "Gradski stadion Tušanj" Tuzla da iskoriste finansijske i mogućnosti savjetovanja koje im stoje na raspolaganju kada je u pitanju Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.
0 0