Novosti

Ministar Gazdić održao radni sastanak sa predstavnicima UG Badminton kluba „Tuzla“

 

15.05.2023 14:53
Slika
 
U Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona održan je radni sastanak sa predstavnicima UG Badminton kluba „Tuzla“ gospodinom Damirom Muratovićem i Nerminom Mustajbašićem.

UG Badminton klub „Tuzla“ već dugi niz godina aktivno i uspješno realizuje projekte na području Tuzlanskog kantona, a koji su od općeg interesa za mlade, sa posebnim akcentom na kulturu i sport. Između ostalog u sklopu redovnih aktivnosti pomenuto udruženje na jedan poseban i inovativan način najmlađima nastoji prikazati i „školu na otvorenom“ u cilju afirmacije njihovog bavljenja tjelesnim aktivnostima. Također udruženje je inicijator inkluzije djece sa teškoćama iz specijaliziranih ustanova ili inkluzivnih škola u sport, a u prilog tome govori i to da su organizatori manifestacije „Zajedno s drugima, a ne pored drugih“ koja je podržana i od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, a čiji su učešnici učenici osnovnih i srednjih škola, i djeca sa teškoćama iz specijaliziranih ustanova ili iz inkluzivnih škola.

Ministar Gazdić je naglasio da je svjestan neophodnosti institucionalne podrške prilikom realizacije ovakve vrste projekata, te da će Ministarstvo u narednom periodu, a u skladu sa svojim nadležnostima nastojati podržati svaku ideju koja za cilj ima unaprjeđenje društvene zajednice u kojoj živimo.
0 0