Novosti

Ministar Gazdić primio državne rukometne prvake u kategoriji kadeta iz RK „Sloboda“ Tuzla

 

18.06.2024 13:43
Slika
 

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić, pomoćnik ministra za kulturu, sport i mlade Amela Mehmedović  i šef Odsjeka za sport Ermin Jusufović uprličili su prijem za kadetsku selekciju Rukometnog kluba ,,Sloboda” Tuzla koja je osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu. Početkom juna ova je selekcija u finalu državnog prvenstva savladala Rukometni klub ,,Maglaj” i u Tuzlu donijela pobjednički pehar. 

Čestitajući mladim rukometašima i Upravi Kluba ministar Gazdić je naglasio da je ponosan na rezultate učenika koji su upravo završili osnovnu ili su u 1. ili 2. razredu srednje škole.

 „Ministarstvo će ih, bez obzira na rezultate, podržavati u svim rezultatima, kao što smo to i do sada činili. Biti im kontinuirana podrška na svim njihovim plasmanima, odnosno ispunjavanju uslova za viši nivo takmičenja. A evo svjedoci smo da rezultati stižu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim trenerima i direktoru koji ulažu nesebičan rad i trud i imaju podršku Vlade TK kako bi ovi momci stasali u vrhunske sportiste“, kazao je ovom prilikom ministar Gazdić.

Šesnaestogodišnji igrač Mirza Mandžić kazao je da su svi iz ekipe jako ponosni na uspjeh u Maglaju. 

“Naporno smo trenirali ne samo ove sezone nego 4-5 godina da bi došli do ovog rezultata. Završili smo Omladinsku ligu samo sa jednim porazom te se tako plasirali na državno prvenstvo.“

Da je riječ o dobroj i vrijednoj generaciji kojoj slijedi prelazak u prvi tim naglasio je trener Emir Suhonjić zahvalivši Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK na podršci zadnjih nekoliko godina.

„Izuzetno smo ponosni na ovaj uspjeh gdje smo sa generacijom 2007-8. bili zlatni na državnom prvenstvu u Maglaju“, kazao je trener Suhonjić.

Kada je u pitanju funkcionisanje RK „Sloboda“ Tuzla resorno ministarstvo je od 2021. do danas izdvojilo blizu 50.000 KM.  

„Ove godine povećali smo sredstva namijenjena za stipendije za 30.000 KM. Sada je to ukupno 140.000 KM u oblasti stipendija i nagrada, uključujući i školske sportske stipendije. Već smo uputili dopis našim savezima da nam dostave imena učenika-takmičara koji su ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim takmičenjima kako bismo započeli sa realizacijom programa“ kazao je minstar Gazdić dodajući da će rezultati kadeta rukometaša bit nagrađeni za titulu koja je došla u Tuzlu i RK „Sloboda“Tuzla.

 

0 0