Novosti

Ministar Gazdić prisustvovao sjednici Savjeta za sport Tuzlanskog kantona

 

26.04.2023 08:54
Slika
 
Savjet za sport Tuzlanskog kantona je 19.04.2023.godine održao redovnu sjednicu po prethodno utvrđenom dnevnom redu. S obzirom da je ovo prva sjednica Savjeta za sport Tuzlanskog kantona u mandatu Ministra Gazdića, Ministar je pozvan da kao gost prisustvuje sjednici. Ministar je nakon pozdravne riječi istakao važnost uloge Savjeta za sport Tuzlanskog kantona kao savjetodavnog tijela Ministarstva, te izrazio zadovoljstvo efektima urađenog u 2022.godini, a u nadi da će Savjet i u 2023.godini u skladu sa svojim nadležnostima nastaviti davati doprinos realizaciji velikog dijela planiranih programskih aktivnosti Ministarstva.

Ministar Gazdić je govoreći o planovima i ciljevima Ministarstva u oblasti sporta istakao da je neophodna kontinuirana koordinacija između Ministarstva, Savjeta za sport Tuzlanskog kantona i svih relevantnih aktera za pronalazak adekvatnih rješenja za pitanja od interesa za sport u Tuzlanskom kantonu.
Predsjednik Savjeta Edin Užičanin je u svom obraćanju na sjednici prisutnima izložio pravce djelovanja Savjeta za sport, efekte urađenog u 2022.godini, te upoznao Ministra sa najvažnijim aktivnostima koje Savjet za sport planira u 2023. godini.

Važno je za napomenuti da Savjet za sport Tuzlanskog kantona predstavlja savjetodavno tijelo Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona koje se brine o razvoju i kvaliteti sporta na nivou kantona, te isti čine osobe koje su dokazani stručnjaci u oblasti sporta, bivši sportisti, olimpijci i paraolimpijci.
0 0