Informacije iz oblasti mladih

Ministrica Mijatović održala sastanak s predstavnicima Vijeća mladih Tuzlanskog kantona

 

10.06.2022 08:00
Slika
 
Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović danas je zajedno sa pomoćnicom ministra za sport i mlade, Lejlom Elezović, bila u radnoj posjeti Vijeću mladih Tuzlanskog kantona.

Na sastanku sa predstavnicima Vijeća mladih razgovaralo se o načinima na koje se rad Vijeća može unaprijediti, istovremeno animirajući mlade da se priključe i doprinesu poboljšanju opšteg položaja mladih u Tuzlanskom kantonu. Jedan korak bliže ostvarenju tog cilja predstavlja i raspisivanje Javnog poziva za radno mjesto u Vijeću mladih, gdje će jedna mlada osoba dobiti priliku da radi u stimulativnom okruženju ujedno stičući nova znanja i vještine.

Vijeće mladih Tuzlanskog kantona je krovna organizacija za mlade, prepoznata i kreirana u skladu sa Zakonom o mladima FBiH u ovom kantonu. U julu 2013. godine je održana osnivačka Skupština na kojoj su predstavnici osam lokalnih vijeća mladih formirali ovo udruženje, a koje od tada aktivno radi na polju javnog zagovaranja, politika prema mladima, rada sa mladima te unaprijeđuje omladinsko organizovanje u Tuzlanskom kantona.
Ministrica Mijatović istakla je koliko je važno konstantno raditi na motivisanju mladih da se uključe u društvene tokove, pružati im prilike i uključivati ih u različite aktivnosti.
0 0