Informacije iz oblasti sporta

Mladi teniseri u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade

 

22.11.2021 14:48
Slika
 
Ena i Amer Bećirović, u pratnji svog brata koji je ujedno i trener ovih mladih nada, posjetili su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade. Povod sastanka je bio plasman mlade teniske nade Ene Bećirović na razvojni turnir za djevojčice do 14 godina koji će se održati u Antaliji, Turska.

Ministar Muratović je u ugodnom razgovoru sa talentovanim sportistima istakao da Ministarstvo kontinuirano podržava rad mladih i djece, te da je u upravo u fokusu rada uspostavljanje procedura koje će olakšati talentovanim sportistima mlađih kategorija da razvijaju svoj potencijal.
Razvojni turnir za dječake i djevojčice do 14 godina ( ITF / Tenis Europa 14 & Under) je u organizaciji Svjetske federacije Tenis (ITF) i Tenis Europa. Ovi turniri se održavaju od 1996. godine, pomažući djeci iz manjih zemalja da steknu međunarodno iskustvo na jakom turniru. Victoria Azarenka, Simona Halep i Grigor Dimitrov učestvovale su na takvim turnirima.

BH IZBORNI TURNIR u Sarajevu je održan od 13-15 novembra, a Ena Bećirović se kao finalista ovog Turnira plasirana za razvojni turnir Tenis Europa koji će se održati u Antaliji od 10-21 decembra 2021. godine.
Sastanku je prisustvovala i Lejla Elezović, pomoćnica ministra za sport i mlade.

MINISTARSTVO ZA KULTURU, SPORT I MLADE
0 0