Obavještenje javnim i privatnim organizacijama o pozivu Svjetskog foruma za demokratiju

Slika
Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona obavještava javne i privatne organizacije da Svjetski forum za demokratiju poziva na dostavljanje inovativnih inicijativa koje imaju za cilj jačanje demokratije i preokretanje trenda nazadka demokratije cijelog svijeta.

10. izdanje Svjetskog foruma za demokratiju ima za cilj istražiti ključne faktore koji doprinose nazadku demokratije, razmotriti kako bi se oni mogli riješiti i istražiti kakva je demokratska budućnost poželjna i moguća u interesu ljudi širom svijeta. Forum će se održati u obliku plenarnih sesija, forumskih razgovora koji će okupiti relevantne stručnjake i akademike koji će podijeliti svoja iskustva i razgovarati o tome kako poboljšati trenutnu situaciju. Inicijative će biti predstavljene u kratkim govorima od deset minuta i kritički ocijenjene od strane multidisciplinarnih panela i učesnika u laboratorijama.

Prijave treba dostaviti tako što će se odgovoriti na odgovarajući upitnik i poslati ga na e-mail forum_democracy@coe.int  do 15.juna 2022. godine. Bilo koja javna ili privatna organizacija ima pravo da se prijavi. Jedan prezenter za odabrane inicijative biće pozvan u Strazbur da učestvuje u Forumu. Troškove putovanja i smještaja može pokriti Vijeće Evrope ukoliko bude potrebno.
Više informacija o Pozivu za dostavljanje inicijativa, kao i upitnik koji je neophodno popuniti može se pronaći na linku https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/forum-2022
0 0