Informacije iz oblasti mladih

OBAVJEŠTENJE SVIM RELEVANTNIM AKTERIMA U OMLADINSKOM SEKTORU O POZIVU ZA PODNOŠENJE PRIJAVA NA KONKURS ZA MLADE SA BALKANA- SVJETSKA KUĆA 2023-2025.

 

10.02.2023 08:15
Slika
 
Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona obavještava sve relevantne aktere u omladinskom sektoru o pozivu udruženja Rondine Cittaddela della Pace za prijavu učesnika na konkurs za mlade sa Balkana za učešće u dvogodišnjem programu Svjetska kuća 2023-2025.

Organizacija Rondine Cittaddela della Pace, sa sjedištem u Italiji, organizuje dvogodišnji program Svjetska kuća 2023-2025 koji je posvećen smanjenju oružanih sukoba u svijetu i širenju vlastite metode za kreativnu transformaciju sukoba u svakom kontekstu. Njihova misija je promovisanje kreativne transformacije sukoba kroz iskustva mladih ljudi koji otkrivaju ljudsko biće u svom neprijatelju. Tokom dvogodišnjeg učešća učesnici dekonstruišu ideju „neprijatelja“ i aktivno rade na osmišljavanju projekata sa društvenim, političkim i ekonomskim utjecajem.

Obavještavamo sve zainteresovane da je rok za dostavljanje prijava 27.02.2023. godine. Prijave se dostavljaju na e-mail: apply@rondine.org  ili international.rondine@gmail.com .

U prilogu objavljujemo izvorni tekst programa Svjetska kuća 2023-2025 na engleskom jeziku i Aplikacijski obrazac za prijavu na isti.
0 0