OBJAVLJENI JAVNI POZIVI ZA UČEŠĆE U IMPAKT INKUBATORU POSLOVNIH IDEJA LUKAVAC, KALESIJA i GRAČANICA

U okviru sveobuhvatnog programa podrške razvoju poduzetništva mladih „IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona“ kojeg sprovode Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijska fondacija Impakt, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona te 10 jedinica lokalne samouprave Tuzlanskog kantona: Tuzla, Gračanica, Lukavac, Banovići, Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Kladanj, Teočak i Sapna, objavljeni su javni pozivi za učešće u programu za područje 3 lokalne zajednice: Lukavac, Kalesija i Gračanica.

Tekstove javnih poziva možete pronaći na slijedećim linkovima:

Lukavac: https://impakt.ba/bih/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-lukavac/ 
Kalesija: https://impakt.ba/bih/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-kalesija-2/ 
Gračanica: https://impakt.ba/bih/javni-poziv-za-ucesce-u-impakt-inkubatoru-poslovnih-ideja-gracanica-2/   

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program podrške kako osnivanju novih tako i podršci postojećim biznisima  koji su registrovani u posljednjih godinu dana od strane mladih na području Tuzlanskog kantona. Program obuhvata sljedeće komponente:

  1.  Preduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina , prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.
  2. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
  3. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne ideje
  4. Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Tokom trajanja javnih poziva za sve zainteresirane mlade sa područja navedenih lokalnih zajednica organizuju se i informativne radionice o programu koje su ujedno prilika za razgovor o poslovnim prilikama kao i resursima koje mladima stoje na raspolaganju u implementaciji njihovih poduzetničkih poduhvata.
Informativne radionice u Kalesiji i Gračanici slijedećem rasporedu:

  •  Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Kalesija – petak 02.09.2022. godine sa početkom u 10.00 h, sala za sjednice Općinskog vijeća Kalesija
  • Informativna radionica o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Gračanica – srijeda 14.09.2022. godine sa početkom u 12.00 h, online, putem Zoom platforme.Pristupni link moguće je pronaći u tekstu objave javnog poziva.

Ovim putem pozivaju se svi mladi sa područja navedenih lokalnih zajednica da prisustvuju prezentaciji/radionici.
0 0