Informacije iz oblasti mladih

Podrška za sva četiri bizis plana u općini Čelić!

 

12.07.2021 14:04
Slika
 
Emina Mehanović, Edin Suljević, Edin Šadić i Amer Karamović, četiri su mlade osobe koje žele ostati u svojoj općini i živjeti svoje ideje! Iznimno nam je zadovoljstvo što su Impakt fondacija i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlasnkog kantona uspjeli prepoznati i podržati njihove unikatne biznis ideje. Nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom ovi mladi ljudi uspjeli su osvojiti Impaktove grantove i mentorsku podršku.

Finalnoj prezentaciji projekta prisustvovala je i Lejla Elezović, pomoćnik ministra za sport i mlade u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade koja je istakla zadovoljstvo realizacijom projekta te spremnošću mladih sa područja ove općine da iskoriste priliku i podršku koja im je pružena u okviru programa IMPAKT incubator poslovnih ideja kojeg finansira Ministarstvo. Elezović je istakla i da s eradi o projektu koji je definisan Strategijom prema mladima Tuzlanskog kantona čiji je nosilac izrade i implementacije Ministarstvo, a utvrđenog na osnovu sprovedenog istraživanja koje je pokazalo potrebu za podrškom mladima na području kantona u pokretanju i razvoju biznisa.

Finalnoj prezentaciji projekata prisustvovao je i savjetnik načelnika općine Čelić, Vinko Pavlović, koji je svojim mladim sugrađanima pored motivirajućih rijeći ohrabrenja poželio veliki uspjeh u poslovnoj avanturi koja je pred njima.
0 0