Novosti

POTPISAN ANEKS SPORAZUMA O UVRĐIVANJU PLATNIH RAZREDA I KOEFICIJENATA ZA OBRAČUN PLAĆE ZAPOSLENIKA U USTANOVAMA KULTURE TUZLANSKOG KANTONA KOJI PLAĆE I NAKNADE PRIMAJU IZ BUDŽETA TUZLANSKOG KANTONA

 

30.01.2023 14:47
Slika
 
Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović danas je, u ime Vlade Tuzlanskog kantona, potpisala Aneks Sporazuma o uvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za obračun plaće zaposlenika u ustanovama kulture Tuzlanskog kantona koji plaće i naknade primaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona. U ime Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH-Kantonalni odbor Tuzlanskog kantona Aneks Sporazuma je potpisao predsjednik Admir Terzić.  

Ministrica Mijatović je istakla značaj zaključenog Aneksa Sporazuma o uvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za obračun plaće zaposlenika u ustanovama kulture Tuzlanskog kantona koji plaće i naknade primaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona kao preduslov za povećanje plaća od 01.01.2023.godine zaposlenicima u ustanovama kulture Tuzlanskog kantona koji plaće i naknade primaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Napomenula je da je Aneks Sporazuma zaključen na temelju Sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, najniže plaće, iznosa povećanja plaće, iznosa naknade za ishranu u toku rada (topli obrok) i iznosa naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za zaposlene u ustanovama kulture Tuzlanskog kantona koji plaće i naknade primaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona u 2023. godini, koji je, u ime Vlade Tuzlanskog kantona, potpisao premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić 30.12. 2022. godine sa predstavnikom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH-Kantonalni odbor Tuzlanskog kantona.
0 0