Informacije iz oblasti kulture

Poziv za prijavu učesnika na Istraživački grant za mlade Putevi svile-jačanje kapaciteta i doprinosa mladih istraživača inicijativi Putevi svile

 

08.05.2023 15:53
Slika
 
Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je proslijedilo informaciju u vezi poziva za učešće u trećem izdanju Istraživačkog granta za mlade Putevi svile-jačanje kapaciteta i doprinosa mladih istraživača inicijativi Putevi svile.

Organizacija UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu je dostavila informaciju da je 8. marta 2023. godine pokrenuto treće izdanje Istraživačkog granta za mlade Putevi svile-jačanje kapaciteta doprinosa mladih istaraživača inicijativi Putevi svile, koje se organizuje u okviru UNESCO-vog programa Putevi svile i uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO Narodne Republike Kine.

Grant ima za cilje da mobiliše mlade istraživače za dalje proučavanje zajedničkog naslijeđa i duha Puteva svile dodjeljivanjem 12 grantova mladima do 35 godina starosti. Poziv se odnosi na kandidate koji se bave oblastima u vezi sa zajedničkim naslijeđem i pluralnim identitetima, a koji su se razvijali stoljećima zajedničkim djelovanjem na Putevima svile. Istraživanje treba da bude usmjereno na savremenu relevantnost međusobnih veza i potencijal zajedničkog naslijeđa i pluralnog identiteta za kreativnost, dijalog, društvenu koheziju, regionalnu i međunarodnu saradnju, a što je u skladu sa mandatom UNESCO-a za održivi mir i razvoj.

Detaljne informacije o uslovima i načinu prijave mogu se naći na web stranici granta:
https://en.unesco.org/silkroad/youthgrant 

Poziv za dostavljanje prijava bit će otvoren do 31. maja 2023.godine.
0 0