Informacije iz oblasti sporta

Predstavnici KBS „Tuzla“ u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade

 

24.02.2021 15:41
Slika
 
Povodom održavanja turnira TK Open, otvoreno prvenstvo Tuzlanskog kantona u karateu, Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović primio je danas predstavnike kluba KBS „Tuzla“ Tuzla.
U uvodnom obraćanju Fikret Selman, direktor kluba, se zahvalio na dosadašnjoj podršci koju su vlada i ministarstva pružala klubu u održavanju ove manifestacije. Turnir se održava od 1999. godine, a u protekle dvadeset dvije godine turnir je posjetilo preko 25 hiljada takmičara i 30 hiljada gostiju sa područja različitih kontinenata i država.

Ministar Muratović je istakao da je ovaj turnir izuzetno značajan za Tuzlanski kanton, što se najviše pokazalo kroz kontinuiranu podršku organa vlasti Tuzlanskog kantona, što je i jedan od razloga da se ova manifestacija održava već dvadeset treću godinu.

Una Selman se zahvalila na prijemu i upoznala ministra da će se turnir održati uz strogo poštivanje higijensko epidemioloških mjera i naredbi koje su na snazi. Posebno je naglasila da je klub poduzeo i dodatne mjere po ovom pitanju kako bi turnir prošao uz što bolju organizaciju.

Veliki značaj ovogodišnjeg turnira TK Open je i najava dolaska reprezentativaca Hrvatske i Srbije koji, zbog prisutne pandemije, uz posebna odobrenja svojih saveza dolaze na ovaj turnir.

Njegovanje pravih i istinskih sportskih vrijednosti, posebno u uslovima u kojima se svi trenutno nalazimo, je preduslov za stvaranje neraskidivih prijateljskih veza i u konačnici stvaranje vrhunskih sportista, te je u tom duhu Fikret Selman poručio „Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja nema olimpijsku medalju, te je na svima nama da pokušamo ostaviti sujete po strani i raditi u interesu sporta i države“.
0 0