Informacije iz oblasti sporta

Realizovan “Dan podrške korisnicima” u oblasti sporta

 

19.06.2023 13:21
Slika
 
U petak, 16 juna, je u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli realizovan “Dan podrške korisnicima” u vidu Javnih konsultacija u vezi Javnog poziva za sufinansiranje projekata/programa sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2023. godinu.

Predstavnicima sportskih organizacija koji su prisustvovali konsultacijama, a koji planiraju aplicirati na Javni poziv su za sva eventualna pitanja i nejasnoće bili dostupni zaposlenici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

Ministar Gazdić je također prirustvovao konsultacijama, te istakao da je Primarni cilj javnih konsultacija jeste obuka sportskih organizacija o načinu prikupljanja svih podataka, informacija, dokumentacije i načinu kako da popunjavaju aplikacijske obrasce kada se prijavljuju na Javni poziv.

Sredstva koja će se izdvojiti za realizaciju projekata/programa sportskih organizacija po ovom Javnom pozivu iznose 700.000,00 KM.

Izjava Ministra Gazdića dostupna je na sljedećem linku: https://www.rtvslon.ba/za-sport-u-tk-planirano-700-hiljada-km-kako-klubovi-mogu-aplicirati-na-javni-poziv/  .
0 0