Informacije iz oblasti mladih

Skupština Tuzlanskog kantona primila k znanju Informaciju o stanju u oblasti mladih na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini

 

27.07.2023 11:52
Slika
 
Skupština Tuzlanskog kantona je na sjednici dana 24.07.2023.godine primila k znanju Informaciju o stanju u oblasti mladih na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini.

U skladu sa Programom rada Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona za 2023. godinu, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je izradilo Informaciju o stanju u oblasti mladih u Tuzlanskom kantonu za 2022. godinu.

Uzimajući u obzir da je pitanje mladih jedno od pitanja prema kojem se mora pokazati poseban senzibilitet, a koje se direktno i indirektno veže za različite oblasti i resorne nadležnosti različiti organa i organizacija, Ministarstvo je pokušalo obuhvatiti najznačajnija pitanja mladih ali sa fokusom na ona pitanja i informacije koje se odnose na resornu nadležnost Ministarstva i sprovođenje programa i aktivnosti koje su usmjerene prema mladima, a koje se izdvajaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona i lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona.

Cilj izrade Informacije jeste ostvarivanje kontinuiranog praćenja stanja u oblasti mladih na području Tuzlanskog kantona, kako bi donosioci odluka na osnovu realno sagledanog stanja mogli da donesu što kvalitetnije smjernice za unaprjeđenje položaja mladih na području Tuzlanskog kantona.
0 0