Informacije iz oblasti sporta

Teniski reprezentativci u posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade

 

19.08.2021 14:00
Slika
 
„Tenis klub Sloboda Tuzla dugi niz godina stvara državne prvake i reprezentativce Bosne i Hercegovine u tenisu“ rekao je danas na sastanku sa ministrom za kulturu, sport i mlade, Mirza Mulaosmanović selektor juniorske teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sa selektorom su bili i Ena Baltić i Vanja Hodžić, reprezentativci koji dolaze sa područja Tuzlanskog kantona a koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu na proteklom Evropskom juniorskom prvenstvu u Klostersu Švicarska, koji je ujedno jedan od najajačnih evropskih ako ne i svjetskih turnira u ovoj kategoriji. Ena i Vanja su rekli da su morali proći trnovit put kako bi došli do reprezentativne selekcije, a učešćem na ovom renomiranom turniru stekli su nova iskustva i uvidjeli da je potrebno mnogo više ulaganja i zalaganja kako bi se nivo forme poboljšao.

Ministar Muratović se zahvalio teniserima i selektoru što su posjetili resorno ministarstvo, te istakao da je ministarstvo rijetko imalo priliku da ugosti predstavnike bijelog sporta. Posebno ga raduje činjenica da u ovom izuzetno skupom sportu postoje talentovani sportisti koji nose grb naše domovine i na taj način predstavljaju jedne od najboljih ambasadora Bosne i Hercegovine ali i Tuzlanskog kantona. Ministar je takođe istakao da će ministarstvo podržati Enu i Vanju, tenisere koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu a koji su građani Tuzlanskog kantona.

Sastanku je prisustvovala i Lejla Elezović, pomoćnica ministra za sport i mlade.
0 0