Novosti

U Ministarstvu za kulturu, sport i mlade upriličen sastanak predstavnicima Karate saveza FBiH

 

22.03.2024 14:49
Slika
 

Dana 21.03.2024. godine, Ministar za kulturu sport i mlade TK  Damir Gazdić upriličio sastanak sa predstavnicima Karate saveza FBiH. Sastanku su prisustvovali,  Pomoćnik ministra za kulturu, sport i mlade Amela Mehmedović, šef odsjeka za sport Ermin Jusufović,  predsjednik karate saveza FBiH Mirsad Fejzić, Selektor i predstavnik Karatea u Olimpijskom komitetu BiH Mujo Gec.

Pristune je pozdravio ministar Gazdić te izrazio zadovoljstvo posjetom resornom ministarstvu. Gosti su upoznali ministra sa problematikom vezanom za karate sport na području Tuzlanskog kantona, te se stavili na raspolaganje za iznalaženje rješenja. Ministar Gazdić je prisutnima kazao da je već upućen u stanje i odnose unutar karate klubova i Saveza na području Tuzlanskog kantona, te da ima zajednički cilj da se ponovo okupe svi karate klubovi  Karate saveza Tuzlanskog kantona.

Na kraju sastanka, svi prisutni su se složili da je u narednom periodu neophodno okupiti sve predstavnike Karatea na zajednički sastanak, po mogućnosti, uz posredovanje predstavnika ministarstva kako bi se prevazišle razlike u pogledima i razmišljanjima predstavnika klubova i saveza, te kako bi se karate Tuzlanskog kantona, kako organizaciono tako i rezultatski, vratio na mjesto koje mu pripada u Bosni i Hercegovini.

0 0