Informacije iz oblasti sporta

Upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata

 

29.12.2022 13:19
Slika
 
Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović 28.12.2022.godine upriličila je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata. Radi se o projektu kojeg već drugu godinu zaredom provodi Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

Potpisivanje ugovora uslijedilo je nakon provođenja procedure po ranije objavljenom Javnom pozivu, kojom je utvrđeno da 12 aplikacija od ukupno 27 pristiglih po Javnom pozivu ispunjava formalno-pravne uslove za dodjelu sredstava.

Ministrica Mijatović je u svom obraćanju prisutnima istakla da je posebno ponosna na činjenicu da je u 2022.godini u odnosu na prethodnu 2021.godinu primjetan rast od 50% u pogledu broja aplikanata koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava.

Za sportsku infrastrukturu u Tuzlanskom kantonu u 2022.godini utrošeno je ukupno 1.097.891,60 KM, a pravo na dodjelu sredstava ostvarilo je sedam lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona( Banovići, Sapna, Teočak, Kladanj, Čelić i Gradačac), jedno Javno preduzeće, jedna Javna ustanova, te tri sportska kluba.
0 0