Informacije iz oblasti sporta

Započete aktivnosti na planu saniranja bazena u Hotelu Tuzla

 

20.08.2021 08:16
Slika
 
Ministar za kulturu, sport i mlade Zlatan Muratović održao je sastanak sa Adijem Kurevićem, medžerom Hotela Tuzla koji u proteklih nekoliko mjeseci zajedno sa svojim timom ulaže velike napore na rješavanju problema u kojima se nalazi Hotel Tuzla, a u sklopu kojeg se nalazi i bazen koji su dugi niz godina koristili plivački klubovi sa područja Tuzlanskog kantona.

Sastanak je održan upravo zbog problema u kojem su se našli plivački klubovi. Bazen Hotela Tuzla više od mjesec dana nije u funkciji zbog čega najviše ispaštaju djeca i mladi koji treniraju plivanje. Više od 400 djece koliko otprilike okupljaju plivački klubovi iz Tuzle i Lukavca trenutno nemaju gdje da realizuju trenažni proces.

Ministar Muratović je na sastanku rekao sljedeće „Naša obaveza je da poduzmemo sve korake kako bi pokazali odgovornost i u konačnici naš politički pravac djelovanja. Kreiranje uslova u kojima naši građani mogu da iskoriste svoje potencijale, ali i da kvalitetno provode svoje vrijeme je nešto što smo definisali prilikom usvajanja Strategije prema mladima. Iako je strateški projekat izgradnja olimpijskog bazena, svi moramo biti svjesni činjenice da je plivačkim klubovima hitno potrebno rješenje za nastavak trenažnog procesa. Sanacija odnosno renoviranje i adaptacija postojećeg bazena u Hotelu Tuzla je možda najbrži način kako bi se stvorili uslovi za odvijanje trenažnog procesa i u konačnici spriječila opasnost da se plivanje kao sport u potpunosti ugasi na području Tuzle i Tuzlanskog kantona.“

Adi Kurević je upoznao ministra sa stanjem u kakvom se bazen nalazi, kao i opcijama rješenja ovog problema, ali i istakao značaj društveno korisnog rada u cilju poboljšanja uslova života stanovništva i uticaja ove incesticije na jačanje kapaciteta plivačkih klubova.

Na kraju predložen je plan po kojem će se raditi u realizaciji adaptacije bazena, kako bi se pokušalo omogućiti plivačkim klubovima što skorije odvijanje trenažnog procesa.

Sastanku je ispred resornog ministarsva prisustvovala i pomoćnica ministra za sport i mlade, Lejla Elezović.
0 0