Novosti

Započete pripremne aktivnosti na realizaciji Sportskih igara mladih na području Kantona

 

17.04.2023 12:38
Slika
 
Ministar Damir Gazdić ugostio je 14.04.2023.godine predstavnike Sportskih igara mladih u cilju realizacije pripremnih aktivnosti za organizaciju Sportskih igara mladih na području našeg Kantona. Sastanku su pisustvovali predstavnici Sportskih igara mladih koji su predstavili ovaj jedinstveni projekat koji okuplja veliki broj djece i mladih.

Učešće u Sportskim igrama mladih velikom broju djece i mladih sa područja našega Kantona omogućeno je u 2021 i 2022.godini. Ministar Gazdić je istakao da podrška organizaciji neće izostati u 2023.godini, te naglasio, da je glavni cilj Ministarstva omogućiti mlađim naraštajima da kroz sport upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladih.m.
0 0