Informacije iz oblasti kulture

Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Fondacija za kinematografiju raspisale konkurse/natječaje za dodjelu sredstava

 

17.05.2023 08:03
Slika
 
Obavještavamo sve zainteresovne da je raspisan Konkurs/natječaj za izbor korisnika sredstava Fondacije za kinematografiju za pozicije sufinansiranja filmskih projekata za 2023. godinu, kojim se vrši raspodjela sredstava u ukupnom iznosu od 2.145.000,00 KM.  Korisnici sredstava Fondacije mogu biti fizičke osobe, filmski stvaraoci i djelatnici, državljani Bosne i Hercegovine i pravne osobe registrovane za obavljanje filmske i video djelatnosti sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine: producenti, distributeri, prikazivači, filmski festivali, profesionalna udruženja i visokoškolske institucije koje obrazuju filmske stvaraoce u ovisnosti od pozicije za koju apliciraju. Krajnji rok za prijavu je 05.06.2023. godine, a detaljnije informacije su dostupne ovdje.

Također ističemo da je raspisan i Konkurs/natječaj za izbor korisnika sredstava Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti za 2023. godinu, a ukupan iznos raspoloživih sredstava za raspodjelu je 578.000,00 KM. Rok za prijavu je 03.06.2023. godine, izuzev za oblast II-5 Drugi oblici sufinansiranja iz oblasti muzičkih, scenskih i likovnih umjetnosti, a detalji o oblastima u okviru kojih će se vršiti izbor korisnika sredstava, kriterijima za izbor korisnika, pravu učešća i ostale bitne informacije su dostupne ovdje.
0 0