Slika

Dobrodošli na službenu web stranicu Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona,
Web stranica ima za cilj transparentno i objektivno informisanje javnosti o svim pitanjima iz naše nadležnosti i na njoj možete pronaći informacije o Ministarstvu, nadležnostima Ministarstva, njegovoj organizacionoj strukturi, te trenutnim aktivnostima.

Cilj nam je da zajedničkim snagama, sinergijom Vladinog i nevladinog sektora, te svih relevantnih aktera unaprijedimo stanje u oblasti kulture, sporta i mladih u Tuzlanskom kantonu.

Kroz komunikaciju, saradnju i koordinaciju između svih relevantnih aktera u oblasti kulture, sporta i mladih kako u Tuzlanskom kantonu tako i šire, u skladu sa našim nadležnostima jačamo i unaprjeđujemo oblasti kulture i sporta, te kroz primjene najboljih praksi poboljšavamo položaj mladih na području Tuzlanskog kantona. Ministarstvo teži kontinuiranom procesu opremanja i jačanja kapaciteta, kroz stalno usavršavanje i obučavanje naših službenika kako bi mogli spremno odgovoriti na sve izazove. U svom radu težimo biti profesionalan i pouzdan partner iz svih oblasti u našoj nadležnosti, a što smo kroz realizaciju različitih programa i projekata sa partnerima i dokazali.

U svom radu želimo imati otvoren odnos prema vama, dragi građani, te vas pozivamo da pratite naše aktivnosti i da nam se slobodno obratite u slučaju pitanja iz nadležnosti Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. U našem radu, otvoreni smo za svaki vid saradnje i razmjene iskustava. Stoga vas pozivamo da nam pišete i dostavite konkretne prijedloge i ideje iz oblasti kulture, sporta i mladih. Vaše sugestije rado ćemo razmotriti i poboljšati i unaprijediti dokumente koje radimo.
Srdačno Vas pozdravljam,
mr. Damir Gazdić, Ministar
0 0